Ανακοίνωση 21 Δεκεμβρίου 2018

  • 0

Ανακοίνωση 21 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΓΟ 60 ΗΜΕΡΩΝ

21 Δεκεμβρίου 2018

 

Αξιότιμα μέλη,
Περάσανε ήδη οι πρώτες εξήντα ημέρες όπου το Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του διόρισε νέο Δ.Σ. στο Σωματείο μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από το γνωστό οικονομικό σκάνδαλο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Το έργο της Προσωρινής Διοίκησης το πρώτο αυτό δίμηνο ήταν σημαντικό, παρά τις επίμονες και συντεταγμένες  προσπάθειες ατόμων που πρόσκεινται στην υπό αναστολή Διοίκηση Κων/νου Πολίτη (ΜΣΤΕ) να δυσκολέψουν το έργο μας.
Η σημερινή προσωρινή διοίκηση έχει ήδη συνεδριάσει 6 φορές -από το καταστατικό προβλέπεται μία φορά τον μήνα- και έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες που τις περισσότερες από αυτές, καμία άλλη Διοίκηση δεν έπραξε έως σήμερα:
1. Συγκροτήθηκε σε σώμα άμεσα, ενημέρωσε την εποπτεύουσα αρχή(ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ) στις 22/10/2018, ήγειρε τα πρέποντα ένδικα βοηθήματα, συνεδριάζει τακτικά ενημερώνει ανελλιπώς τον διορισμένο Επίτροπο του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος και παρίσταται στα Διοικητικά Συμβούλια.
2. Ενημέρωσε Εφορία ΙΚΑ , Τράπεζες και δικαστικές αρχές,
3. Διόρισε Νομικούς Συμβούλους για την άσκηση ενδίκων μέσων και παρακολούθηση των εκκρεμών υποθέσεων
4. Έχει  ασκήσει αγωγή κατά των αντικειμενικώς υπευθύνων για τις υπεξαιρέσεις,  κατά μελών του Δ.Σ. του Σωματείου και εξελεγκτικών επιτροπών των προηγουμένων ετών.
5. Έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία, κακουργηματική υπεξαίρεση και απάτη κατά μελών του Δ.Σ. του Σωματείου κ.λ.π. των προηγουμένων ετών.
6. Προχώρησε στην πρόσληψη υπαλλήλου γραφείου και Λογιστού προκειμένου να ενημερώσει τα αρχεία του Σωματείου-τα οποία όπως και τα λογιστικά αρχεία ποτέ δεν παραδόθηκαν από την υπό αναστολή Διοίκηση Πολίτη-ώστε με την έκδοση της οριστικής απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε εκλογές νέου Δ.Σ. εντός τριμήνου ως οφείλει.
7. Αντιμετώπισε το θέμα της μη  αναλήψεως των υποχρεώσεων από την υπό αναστολή διοίκηση Κων/νου Πολίτη όσον αφορά την  πληρωμή του ενοικίου επί δύο χρόνια, όπου στεγάζεται η  Σ:.Στ:. ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ στην Κόρινθο. Μετά από 2 εξώδικες οχλήσεις κατά την περίοδο της Προσωρινής Διοίκησης Βασιλείου Κούτση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και κατόπιν των άκαρπων συζητήσεων για την επίλυση του θέματος, με την ΜΣΤΕ/ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ -οι  οποίοι κώφευσαν- είχε ως συνέπεια να εκδοθεί κατά του σωματείου μας διαταγή πληρωμής, η οποία και κοινοποιήθηκε στο σωματείο την 1-11-2018. Η νέα προσωρινή διοίκηση  διαπραγματεύθηκε επιτυχώς την διαφορά και εξόφλησε την απαίτηση στις 16-11-2018 με σημαντική έκπτωση(5.000,00 ευρώ) παραλαμβάνοντας το απόγραφο.
8. Αντικατέστησε τον εκπρόσωπο/Σύμβουλο του Σωματίου για υποβοήθηση του έργου του Δικαστικού Πραγματογνώμονα που ορίσθηκε από τον 8ον  Ανακριτή, ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
9. Αποφάσισε να γνωστοποιήσει την τήρηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μελών του, στη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη του από κακόβουλες ενέργειες.
Η νέα προσωρινή διοίκηση είναι προσηλωμένη στις υποχρεώσεις της έναντι του νόμου, προς το συμφέρον των μελών της τεκτονικής αδελφότητας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                         Λ. ΚΑΣΙΑΠΗΣ

Leave a Reply